ГЕРБ най харесват бюджети, при които едни 600 млн. лева от

...
ГЕРБ най харесват бюджети, при които едни 600 млн. лева от
Коментари Харесай

Лена Бориславова отговори на Борисов за Бюджета

ГЕРБ най харесват бюджети, при които едни 600 млн. лв. от хазарт не се събират. Какво съвпадане - Магнитски също. Асен Василев обаче не. 

Това написа във фейсбук Лена Бориславова във връзка с изявление на водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден беше във Велико Търново и се закани този път ПП-ДБ да срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета. 

" Ние сме споделили, че няма да подвигаме налозите. А те споделили, че ще таксуват втора кола и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете подвигат налозите, което не е правилно ", заяви Бойко Борисов в коментар за държавния бюджет, обявен от финансовия министър Асен Василев, който съобщи, че бюджетът е уравновесен в границите на маастрихтските критерии. Това ще ни разреши да осъществим всички критерии, свързани с участието на България в еврозоната. Предвижда 50% повече вложения. Това, което чакаме като нарастване на междинната работна заплата в границите на идната година, на база на заложените политики, е растеж сред 10 и 12% ", съобщи министърът на финансите Асен Василев по време на представянето на плана на държавния бюджет за 2024 година

По думите на Борисов, хората би трябвало да схванат защо ГЕРБ участват и поддържат сглобката.

" Ще гласуваме бюджета. Хората обаче би трябвало да знаят за какво участваме и поддържаме сглобката. Ще желаеме да се запише поименно каквото би трябвало за Монтана, за Плевен и така нататък Има си локални принципали, те да подвигат налозите ", настоя водачът на ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР